20 let Animateke: Grand Prix

POTEKEL

Proslava dvajsetletnice festivala s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti.
Dolžina: 79’

Po jabolkah / Po jabłkach, Marta Pajek, 2004, 5'20", Poljska
Nekje sredi ničesar, ko so vsa jabolka že popadala z dreves, vse spi. V majhnem stanovanjcu trdno spita mati in otrok. Medtem ko misli spijo ...

Krokodil / Krokodill, Kaspar Jancis, 2009, 16'45", Estonija
Zgodba o nekdanjem opernem pevcu, ki ga je pot usode prisilila, da se preživlja z zabavanjem otrok v nakupovalnem središču, oblečen v penast krokodilji kostum. Za bivšega tenorja je takšno življenje ne le žalostno, ampak ostudno, zato svojo jezo sprošča nad otroki. Nekega dne pa v njegovo življenje vstopita usodna ženska ... in ... krokodil.

Miramare, Michaela Müller, 2009, 8’, Hrvaška, Švica
Pogled na življenje na mediteranskih mejah Evrope, kjer se sproščajo turisti, hkrati pa se »ilegalni« priseljenci borijo za priložnost za boljše življenje.

Velika hiša / Suur maja, Kristjan Holm, 2011, 10'24", Estonija
Nekega povsem običajnega toplega poletnega večera se prebivalci povsem običajnega stanovanjskega bloka po naključju zberejo na dvorišču. Človek z vprašljivimi nameni dogodek izkoristi in konec je precej pričakovan.

Boles, Špela Čadež, 2013, 12’, Slovenija, Nemčija
Filip, ki živi v revni četrti, sanjari o pisateljski slavi in razkošnem življenju. Nekega dne na vrata potrka njegova soseda Tereza, starejša prostitutka, in ga prosi, da ji napiše pismo za njenega zaročenca.

Acid Rain, Tomek Popakul, 2019, 26'16", Poljska
Nekje v vzhodni Evropi. Dekle pobegne iz depresivnega domačega kraja. Tako spozna Skinnyja, labilnega čudaka, ki živi v prikolici in se ukvarja z manj legalnimi posli. Pot ju vodi v čedalje bolj srhljive okoliščine.

Info in foto: Animateka

Drugi dogodki tega prireditelja

Na vrh