Lisztovi kulturni dnevi

POTEKEL

POSREDUJEMO:

***

Lisztovi kulturni dnevi so teden dni trajajoč niz dogodkov, ki je namenjen predstavitvi madžarske kulture, umetnosti in gastronomije slovenskim obiskovalcem. Prireditev predstavlja enega največjih programskih projektov Lisztovega inštituta v Ljubljani v letu 2024, potekala pa bo med 3. in 7. junijem na več prizoriščih v Ljubljani in v Semiču v jugovzhodni Sloveniji.

V okviru Lisztovih kulturnih dni se bodo odvili naslednji dogodki: plesna uprizoritev priznanega madžarskega državnega folklornega ansambla (Hungarian National Folk Dance Ensemble), odprtje razstave, strokovna razprava med mestoma Veszprém in Nova Gorica, degustacija vin, gastronomski spektakel in predstavitev knjige.

Vrhunec tedna je sejem, ki bo potekal v petek, 7. junija, na ljubljanski tržnici in na katerem se bo predstavila pestrost madžarskega kulturnega in kulinaričnega bogastva. Poleg pridelovalcev in obrtnikov s celotne Madžarske bo dogodek vključeval tudi lutkovno predstavo, madžarsko ljudsko glasbo, nastope ljudskih plesalcev in srečelov z nagradami.

Pokrovitelji dogodka so: Ministrstvo za kulturo in inovacije Madžarske, Hiša tradicij, Debrecen MJV, Veszprém EPK in Vinksi klet MÁDI a Borbirtok.

Program:

PONEDELJEK, 3. JUNIJ

𝐏𝐋𝐄𝐒𝐀 𝐕𝐄𝐒̌𝐂̌𝐈 𝐌𝐀𝐃𝐙̌𝐀𝐑𝐈 – 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐨𝐩 𝐌𝐚𝐝𝐳̌𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐝𝐫𝐳̌𝐚𝐯𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐟𝐨𝐥𝐤𝐥𝐨𝐫𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐚𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐚

19:00, Kulturni dom Semič

ČETRTEK, 6. JUNIJ

»𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐝 𝐢𝐧 𝐩𝐨 𝐩𝐫𝐢𝐝𝐨𝐛𝐢𝐭𝐯𝐢 𝐧𝐚𝐬𝐥𝐨𝐯𝐚 𝐄𝐏𝐊« – 𝐫𝐚𝐳𝐩𝐫𝐚𝐯𝐚 𝐨 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐢𝐡 𝐄𝐏𝐊 𝐯 𝐕𝐞𝐬𝐳𝐩𝐫𝐞𝐦𝐮 𝐢𝐧 𝐍𝐨𝐯𝐢 𝐆𝐨𝐫𝐢𝐜𝐢 10:00, Lisztov inštitut 𝐕𝐞𝐬𝐳𝐩𝐫𝐞́𝐦, 𝐁𝐚𝐤𝐨𝐧𝐲, 𝐁𝐥𝐚𝐭𝐧𝐨 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐫𝐨 – 𝐛𝐥𝐞𝐬̌𝐜̌𝐞𝐜̌𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐣𝐚 𝐎𝐭𝐯𝐨𝐫𝐢𝐭𝐞𝐯 𝐫𝐚𝐳𝐬𝐭𝐚𝐯𝐞 11:00, Lisztov inštitut

PETEK, 7. JUNIJ

»𝐙𝐚𝐤𝐥𝐚𝐝𝐢 𝐌𝐚𝐝𝐳̌𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞« 𝐬𝐞𝐣𝐞𝐦

8:00–16:00, Adamič-Lundrovo nabrežje

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Zunanje povezave

Drugi dogodki tega prireditelja

Na vrh