Poletna muzejska noč v MGLC

Preživite Poletno muzejsko noč na prizoriščih MGLC v parku Tivoli.

GRAD TIVOLI
18.00–19.00
Zaključno vodstvo po razstavi Zmaga Jeraja, vodi Gregor Dražil, kustos razstave.

18.00–24.00
Razstava 𝗭𝗺𝗮𝗴𝗼 𝗝𝗲𝗿𝗮𝗷, 𝗭 𝘃𝗶𝘀𝗼𝗸𝗶𝗺 𝗸𝗼𝗿𝗮𝗸𝗼𝗺 𝗽𝗿𝗲𝘀𝘁𝗼𝗽𝗶𝗺 𝗼𝗸𝗲𝗻𝘀𝗸𝗼 𝗽𝗼𝗹𝗶𝗰𝗼
Razstava predstavlja izbrane slike, fotografije in grafike iz zgodnje zrele faze Jerajevega opusa, iz konca šestdesetih in sedemdesetih let. Posebnost razstave je inovativna postavitev, ki poskuša z nekonvencionalno osvetlitvijo in avtentičnim pohištvom iz šestdesetih let dvodimenzionalnost umetnikovih del prenesti v tridimenzionalen prostor.

PLEČNIKOV AVDITORIJ
19.00–20.00
Arlo Zaria, koncert
Arlo Zaria je kantavtorica iz okoliceTolmina. Žanrsko se giblje med indie in folk glasbo, spoj pa popestri z intimnimi besedili, ki odražajo življenje mladih.

21.00–22.30
Bakalina Velika, koncert
Najprej je bila Bakalina, nato so jo njene sodobne ljudske viže ter družbenokritična in lirična sporočila, odpeta v čadrski govorici, iz tolminskega konca ponesli od največjih koncertnih prizorišč do najbolj odročnih vasi. Z vsakim koncertom in albumom pa je rasla tudi Bakalina in postala Bakalina Velika. Njihova glasba najbolje zaživi v neposredni interakciji s poslušalci.

ŠVICARIJA
18.00–24.00
Razstava 𝗣𝘂𝗻𝗰𝘁𝘂𝗺, 𝗡𝗲𝗼𝗯𝗶č𝗮𝗷𝗻𝗲 𝘂𝗺𝗲𝘁𝗻𝗶š𝗸𝗲 𝗮𝘃𝘁𝗼𝗯𝗶𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗷𝗲
V umetniški praksi na razstavi predstavljenih umetnikov, umetnic in umetniških gibanj se je osebni narativ stalno spreminjal. Pogojevale so ga osebne in družbene okoliščine, ki so ustvarjale posebno avtofikcijo, stalno prehajanje med avtobiografskimi elementi in domišljijo. Z izborom del sicer prikazujemo intimne življenjske usode ali izbire, a je njihova sporočilnost univerzalna. Umetniki: Saša Bezjak, Dušan Gerlica, Dean Ivandić, Muzej premoderne umetnost, The Witch Twins

Drugi dogodki tega prireditelja

Na vrh